Saveti za igranje pokera

Pre nego što isplanirate da provedete dan ili veče igrajući igre u kojima ulažete novac, prvo uvedite neke navike koje će vam pomoći da budete bolji i uspešniji u svom hobiju.Postoji kontrolna lista stvari koje treba da zapišete u svojoj glavi, a to uključuje način na koji proveravate i pamtite svoje kartice.Postoji i nekoliko navika koje želite da steknete kada igrate poker, a sve to ima veze sa maksimiziranjem vaših napora i efikasnim igranjem

 

Metodički rasporedite i proverite svoje kartice

 

Raspoređujte svoje karte na stolu  uvek na isti način i istim redosledom i neka vam to pređe u naviku koje se dosledno pridržavate. Kada gledate vrednosti svojih karata uvek se potrudite da ne vide ostali igrači šta imate u ruci.

 

Zapamtite svoje karte na dnu

 

Kada dobijete karte ,čim ih pogledate zapamtite one na dnu. Ne proveravajte više puta jer time dižete lažnu uzbunu.To su dve karte. Koliko teško može biti njihovo pamćenje? Ako ste ih zaboravili u prvih nekoliko minuta igre, možda vaša glava nije u igri.

 

Zaštitite svoje džepne kartice

 

Kada vidite karte i zapamtite ih onda ih lepo poređajte na stolu. Neki ljudi stavljaju čip na karte kako ih ne bi pomešali sa rukom i foldom.

 

Neka vam žetoni budu složeni i organizovani

 

Držite svoje žetone u urednim gomilama koje možete brzo da prebrojite. U pokeru je važno da budu uredno složeni i sličnih apoenima. Samim im olakšavate igru, drugi igrači vide sa čime raspolažete, a što je važnije sami se svesni sa čime raspolažete.

 

Obratite pažnju na lice

 

Svi igrači imaju takozvano poker lice. Na njemu uz razne gestikulacije i facijalne ekspresije možete pročitati igrača i moguć ishod igre. Trudite se da vas drugi ne pročitaju. Smirenost i staloženost lica neće vas nikada odati. Ne dozvolite da vas jedan slučajni osmeh skupo košta.

 

Brojite pot

 

Ukoliko ste već planirali da brojite pot , onda je bitno da to uradite brzinski i instiktivno. Nije poenta da ih brojite ako to ne radite na pravi način. Možda će vam biti potrebno malo vežbe. Nemoj da vas zavara pomisao da to mogu samo profesionalni igrači,zapamtite da dileri uvek znaju koliko je u potu.

 

Ne otkrivajte ako ste nesigurni

 

Svesni ste da igrate igre koje su pune neizvesnosti i rizika. Najbolji igrači su oni koji uspeju da minimiziraju neizvesnosti. Umesto da se preispitujete kada će džekpot ili ko ima dobru ruku, vreme iskoristite i zaposlite mozak da vežbate svoje prebrojavanje i izračunavanje kvota. Takođe možete da računate šanse za pot i  iznos koji pot treba da ima da bi bio isplativ.

 

Napravite pauzu pre nego što postupite i izgledajte odlučno

 

Ako imate dobru ruku kada dođe red na vas napravite pauzu, pa tek onda donesite odluku. Pre nego što se bacite u akciju uvek imajte taj trenutak za sebe u bilo kojoj određenoj akciji, bilo da se radi o foldu, podizanju ili callu.

 

Obratite pažnju i na druge igrače

 

Rekli smo već da se mnogi igrači mogu pročitati na osnovu facijalne ekspresije ili gestikulacije. Obratite pažnju i na njihovu igru i na poteze koje prave. Takođe da li se smeju, šale, brljbljaju i ushićeni su možda jer imaju dobru ruku?

 

Vodite beleške

 

Ne mislimo pod ovim da vodite dnevnik i pišete o svemu već da se fokusirate samo na igru i imate  jednostavni, ali potpun pregled dnevne igre i učesnika. Tako ćete svaki sledeći put znati gde pravite greške i kako da ih izbegnete.

 

Slični postovi:

Saveti za dobru blackjack igru

Kada igrate igru na sreću, jedno od najčešćih pitanja koje svaki igrač sebi postavlja jeste da li postoji dobitna strategija. Blackjack je igra u kojoj

Najpopularnije vrste pokera

Uprkos tome što je jedna od najigranijih kartaških igara na svetu, niko ne može definitivno da odredi odakle leže poreklo pokera. Poreklo igre neki istoričari

Najbolji saveti za igranje pokera

Poker je igra u kojoj su veština i strategija važniji od sreće, što će potvrditi svaki pokrovitelj kazina. „Najgora zabluda koju poker igrači mogu da