Najpopularnije vrste pokera

Uprkos tome što je jedna od najigranijih kartaških igara na svetu, niko ne može definitivno da odredi odakle leže poreklo pokera. Poreklo igre neki istoričari pripisuju kartaškoj igri u stilu domina koju je igrao kineski car u 10. veku, dok drugi tvrde da se može pratiti od persijske kartaške igre iz 16. veka. Šta god da je slučaj, istina je da poker nije postao popularan na Zapadu sve do Francuske u 17. veku. Tokom svoje duge istorije, poker je pretrpeo brojne izmene i podvrgnut brojnim adaptacijama. U ovom postu ispitujemo najomiljenije varijacije pokera da bismo vas zainteresovali bilo da ste početnik ili iskusan igrač.

 

Texas Hold’em

 

Tekas Hold’em se obično pominje kada ljudi razgovaraju o igranju pokera. Ova vrsta pokera je stekla popularnost širom sveta zahvaljujući događajima poput Vorld Series of Poker i filmovima poput Rounders. Takođe je popularan izbor među korisnicima na veb lokacijama kao što je Global Poker, gde možete besplatno igrati poker na mreži. I to nije sve—ako ste početnik, Global Poker’s Poker School je odlično mesto za učenje igre. Ovo čini veb lokaciju odličnim izborom za novajlije. Ne možete pogrešiti učeći Tekas Hold’em ako želite da naučite kako da igrate poker zbog njegove ogromne popularnosti.

 

Omaha Poker

 

Omaha će vam biti na dohvat ruke kada savladate Tekas Hold’em. Omaha ima predanu bazu obožavatelja u Sjedinjenim Državama, uprkos tome što nije toliko poznata kao Tekas Hold’em. I onlajn i obična kazina redovno održavaju turnire u Omahi. Sa malim izuzetkom, igra je veoma slična Tekas Hold’em-u. U Omahi, dobijate četiri rupe karte za razliku od dve, i možete koristiti samo dve sopstvene karte pored tri zajedničke karte. Posle četiri runde, osoba sa najboljom rukom pobeđuje.

 

7 card stud

 

Iako ga nije bilo na početku istorije pokera, ovaj oblik igre je danas prilično omiljen. Na rečnim brodovima u Nju Orleansu, igra se prvi put igrala 1830-ih. Sve do početka dvadeset prvog veka, Tekas Hold’em je bio najčešće igrana varijanta pokera. Ako ste novi u pokeru, naći ćete da je ova varijacija sa sedam karata prilično jednostavna za učenje. U ovoj varijanti nema zajedničkih karata i flopa. Dve karte licem nadole i jedna okrenuta licem nagore dobijate na početku igre. Peta i šesta karta će vam biti predstavljene licem nagore kako igra napreduje, a sedma karta će biti podeljena licem nadole. Na kraju igre pobeđujete ako imate najbolju ruku od pet karata. Da biste bili uspešni u pokeru sa sedam karata, biće vam potrebna jaka memorijska kartica, ali borba je vredna truda.

 

5 Card Draw

 

U ovoj popularnoj varijanti pokera, koja je nedavno stekla popularnost u onlajn kazinima, karte koje ste dobili više se računaju od vaše strategije. Cilj je imati najbolju ruku od pet karata na kraju igre izvlačenja pet karata. Prvi krug klađenja i podela po pet karata svakom igraču počinje igru. Pre nego što pređete na drugu rundu klađenja nakon što položite opkladu, možete zameniti do tri svoje karte. Procenjujući snagu svoje ruke, igrači pokušavaju da steknu prednost nad svojim rivalima. Na primer, brojanjem karata koje vaš protivnik izvuče nakon prve runde klađenja, možda ćete moći da odredite koliko je jaka njegova ruka. Iako je jednostavno razumeti ovu vrstu pokera, dobra je ideja da pratite konkurenciju kako biste bili sigurni da ne blefiraju u nadi da ćete odustati.

 

Slični postovi:

Saveti za igranje pokera

Pre nego što isplanirate da provedete dan ili veče igrajući igre u kojima ulažete novac, prvo uvedite neke navike koje će vam pomoći da budete

Saveti za dobru blackjack igru

Kada igrate igru na sreću, jedno od najčešćih pitanja koje svaki igrač sebi postavlja jeste da li postoji dobitna strategija. Blackjack je igra u kojoj

Najbolji saveti za igranje pokera

Poker je igra u kojoj su veština i strategija važniji od sreće, što će potvrditi svaki pokrovitelj kazina. „Najgora zabluda koju poker igrači mogu da