13 najvećih grešaka koje igrači prave u pokeru

Poker je izuzetno teška igra, i sa svim brojnim varijablama, lako je napraviti mnogo grešaka kada igrate. Ograničavanje količine grešaka koje pravite u poređenju sa protivnicima je važan deo da postanete dobar profesionalni poker igrač. Pregledaćemo najčešće greške u pokeru i kako da ih izbegnete kada igrate

 

1.Igranje bez planiranja

 

Kada igrate poker, trebalo bi da imate postavljenu strategiju koju možete da prilagodite na osnovu informacija koje dobijete, a svaka ruka je primer toga. Trebalo bi da imate plan za svaku ruku koju igrate u zavisnosti od podeljenih karata i načina na koji će vaši protivnici reagovati.Mnogi igrači će uzeti ček/kol liniju bez razmišljanja o tome šta će uraditi na turnu ili riveru. Biti primoran da konstruišete strategiju u hodu vam predstavlja štetu jer je ova igra preteška da bi se kreirale potpuno osmišljene strategije za 20-30 sekundi. Pre nego što preduzmete bilo kakvu akciju, razmislite šta ćete sledeće uraditi; ovo će vas navesti da igrate bolje igru.

 

2. Potcenjivanje ruke

 

Potrebno je mnogo vežbe da naučite gde se vaša ruka uklapa u vaš raspon, a mnogi igrači prave grešku potcenjujući vrednost svoje ruke. Vaše vrednosne opklade će biti prečesto callovane od strane boljih karata kada počnete da precenjujete (i prebetujete) svoje ruke srednje snage, i nećete moći da locirate dovoljno blefova da uravnotežite svoj raspon.Na primer, u zavisnosti od toga kako se akcija odigrala , klađenje na četvrti par i nižu vrednost je često suviše malo od vrednosti opklade i često će biti pozvano samo od superiornih ruku. U ovim okolnostima, poželjno je da svoj shovdovn value ili check odnesete protivniku, i ako verujemo da dovoljno blefiraju, možemo pokušati da blefiramo.

 

3.Odbijanje vežbe

 

U ovoj igri gubite tlo pod nogama ako stojite nepomično. Da bismo vam pomogli da shvatite idealne metode i naučite kako da ih ugradite u svoju igru, stvara se sve više softvera. Neki igrači stalno rade i stvaraju nove tehnike.Uobičajena je greška kada se pobeđuju igrači veruju da su „shvatili“ igru ili barem dovoljno „shvatili“ da bi mogli da pobede u igricama koje igraju. Ono što ne vide je da drugi igrači u igri možda rade više nego oni, i da bi njihova samozadovoljnost mogla da im izgubi prednost

 

4. Gubljenje kontrole nad emocijama

 

Pošto je poker prvenstveno mentalna igra, emocionalna kontrola je veoma ključna veština. Ako ne možete da uložite sate rada dok ste za stolom, nema svrhe da ih stavljate unutra. Tilt je najčešći problem sa kojim se ljudi susreću. U suštini, gubitak jedne ili dve velike ruke može neke ljude gurnuti preko ivice, i oni onda donose presude samo na osnovu svojih emocija. Pored toga, čak i na mreži, igranje tilt-a za poker stolom je mrtva nagrada. Dugoročni finansijski gubitak će biti rezultat naginjanja jer ćete dodati dodatna curenja svojoj igri u pokušaju da je „odmah vratite“ povrh svih postojećih curenja.

 

5. Konstantno branjenje blinda

 

Za razliku od drugih pozicija, plaćate dobru cenu da branite ruke na blindovima, ali to ne znači da treba da počnete da branite sve odjednom. Na blindovima, mnogi igrači će se uveriti da popust opravdava mnogo loših ruku. Ali pošto ste van pozicije, veoma je izazovno osvojiti pot bez preuzimanja prednosti u klađenju, a ako plaćate mnogo ruku, često ćete morati da čekujete ili odustajete. Da biste povećali svoje šanse za osvajanje pota pre flopa, pokušajte da jednostavno odložite strašne karte umesto da ih zovete mnogo.

 

6. Korišćenje iste strategije

 

Mnoge ruke imaju “mešovite taktike”, ako pogledate najbolje poker strategije. To znači da ne možete uvek da igrate ruku na isti način da biste iz nje postigli najviše EV. Ako biste pogledali profesionalca, videli biste da se mnoge ruke sa najboljim parovima često čekaju, povremeno ulažu skromno, a povremeno ulažu ogromne.Nećete dobiti najveći EV iz svoje ruke ako obično igrate određeni stil određenom rukom, a takođe ćete biti mnogo jednostavniji za čitanje. Igrači koji obraćaju pažnju primetiće da se dosledno kladite sa svojim najboljim parom i proverite sa svojim drugim parovima . te će njihovu igru prilagoditi na odgovarajući način.

 

7. Ignorisanje protivnika

 

Jedan od najvažnijih izvora informacija dok igrate poker uživo je igrač koji sedi direktno preko puta vas. Mnogim igračima nedostaje iskustvo sakrivanja, što ih čini podložnim detekciji od strane oštrog igrača. Na duge staze, sposobnost prepoznavanja ovih znakova može vam doneti mnogo novca jer možete zvati blefove koje inače ne biste imali u zavisnosti od vaše ruke ili prisiliti heroja da odustane ako vaš protivnik pokaže svoju snagu.Pre nego što reagujete na njihove reči, ključno je da imate čvrsto razumevanje šta oni ukazuju jer govori nisu univerzalni i mogu označavati različite stvari u zavisnosti od igrača. Mogli biste i da bacite novčić ako samo nagađate o tome šta njihova priča ukazuje.

 

8. Klađenje sa više novca nego što možete da priuštite

 

Nikada ne igrajte sa više novca nego što možete priuštiti da izgubite kada se kockate. Ovo nije samo nemarno sa vaše strane lično, već će takođe imati značajan uticaj na to kako igrate igru. Veća je verovatnoća da ćete izgubiti ako igrate za stolom znajući da ne možete priuštiti da izgubite novac tamo. To je zato što nećete moći da igrate poker agresivno ako se previše plašite, pa ćete igrati pasivnije i čekati na nuts pre nego što uložite novac. Nuts se ne pojavljuju dovoljno često da bi ova strategija mogla bude efikasan, a pasivni poker često gubi poker, tako da što pasivnije igrate u nastojanju da sačuvate svoja sredstva, veća je verovatnoća da ćete ih izgubiti.

 

9. Izbegavanje HUDa

 

Kada igrate poker na mreži, HUD-ovi su veoma korisna alatka jer prate statistiku vaših protivnika i otkrivaju njihov stil igre. HUD-ovi nisu dozvoljeni na svim veb lokacijama, ali na onima koji to rade, ako ih ne koristite, stavljate vas u znatno nepovoljniji položaj. Upoređujući onlajn poker sa pokerom uživo, mnogo je teže pratiti ponašanje igrača. Ovo je zbog činjenice da vam ruke brže dolaze, možete igrati za mnogo stolova i ne možete se koncentrisati na to kako određeni igrači igraju, ili možda igrate zum i ne možete da vidite rezultate ruku kada odustanete . Ovi problemi se rešavaju upotrebom HUD-a.

 

10. Konstantno blefiranje

 

Iako je blefiranje ključni aspekt pokera, nije mudra strategija blefirati bez prestanka. U pokeru, mi blefiramo da bismo naterali naše protivnike da nas call-aju kada se kladimo na vrednost, jer da nikada nismo blefirali, oni ne bi imali nikakvu motivaciju za to. Ali ako stalno blefiramo, naši blefovi će mnogo nadmašiti naše vrednosne ruke u smislu kombinacija, a naši protivnici će u velikoj meri profitirati tako što će nas zvati dole – novac koji izlazi iz naših džepova! Možete se sprečiti da preterano blefirate i na kraju uštedite novac na duge staze korišćenjem koncepata kao što su blokeri da biste smanjili svoju učestalost blefiranja.

 

11. Neispravljanje starih grešaka

 

Poker je čudna igra u kojoj možete da pravite pravi izbor više puta i da i dalje izgubite, ili možete nastaviti da pravite pogrešan izbor, a da ipak pobedite. Ovo je rezultat varijacija u pokeru, što može uticati na vaše samopouzdanje ako ste na gubitku. Mnogi igrači bi, međutim, uvek krivili varijacije za svoje gubitke i nikada ne bi priznali svoje greške. Ovo je rizično jer ako ne procenite svoju igru kako biste utvrdili da li pravite greške, nećete moći da ih popravite i poboljšate. Ako ne budete bolji, na kraju ćete početi da gubite .

 

12. Igranje na osnovu blefiranja protivnika

 

Kada igrate poker, posebno poker uživo, lako je upasti u sukob ega sa drugim igračem ako počnete da gubite ruke od njih sve vreme. Kada igrate poker, može se desiti da često dobijete izgubljenu ruku kada posmatrate drugog igrača. Kada se to dogodi, od ključne je važnosti da izbegnete da se bavite svojim egom i da se uzdržite od namerno uzvraćanja u pokušaju da promenite situaciju. Ako koristite pametan, zdrav plan, na kraju ćete početi da prevladavate nad onim ko vam sada zadaje probleme. U nastojanju da ih pobedite, menjanje vaše strategije da češće igrate protiv njih samo im ide na ruku i na kraju će vas koštati novca.

 

13. Sporo igranje dobrih ruku

 

Mnogi novi igrači su skloni tome. Shvatajući koliko su im jake ruke, oklevaju da kockaju iz straha da bi njihovi protivnici mogli da odustanu. Oni osiguravaju da dobiju najmanju količinu novca od svojih protivnika tako što ne uspevaju da stvore pot protiv raznih ruku koje bi mogle da pozovu opkladu. Ovo ne znači da nikada ne bi trebalo da usporite svoje ruke, ali ćete izgubiti mnogo novca ako oklevate da ih kladite za vrednost iz straha da će vaš protivnik odustati.

 

Slični postovi:

Saveti za igranje pokera

Pre nego što isplanirate da provedete dan ili veče igrajući igre u kojima ulažete novac, prvo uvedite neke navike koje će vam pomoći da budete

Saveti za dobru blackjack igru

Kada igrate igru na sreću, jedno od najčešćih pitanja koje svaki igrač sebi postavlja jeste da li postoji dobitna strategija. Blackjack je igra u kojoj

Najpopularnije vrste pokera

Uprkos tome što je jedna od najigranijih kartaških igara na svetu, niko ne može definitivno da odredi odakle leže poreklo pokera. Poreklo igre neki istoričari