3 najbolja malo poznata pravila i strategije za Blackjack za poboljšanje rezultata

Jedna od jednostavnijih stonih igara na podu kazina za savladavanje je blek džek. Lojalni igrači veruju da je blekdžek standardna kartaška igra za početnike. Ne zahteva mnogo mentalnog napora da se takmičite sa dilerom u besnoj igri blek džek sve dok možete da računate i koristite zdrav razum. Igrajte sve dok ne sakupite gomilu žetona ili ne ostanete bez novca pokušavajući, stojite na visokim rukama, udarate niske ruke i nadajući se da ćete videti dilera koji će propasti. Blackjack zavisi i od sposobnosti i od strategije, za razliku od igara na sreću kao što su slot mašine, rulet i craps, koje sve zavise od slučajnih ishoda. Poznavanje kvota koje leže u osnovi matematike za blekdžek, koja se takođe naziva fundamentalna strategija, omogućava igraču da uvek napravi najbolji izbor gledajući samo svoj ukupni iznos i otkrivenu kartu dilera.Kockar koji je upoznat sa rezultatom može lako da uživa u stopi haus-a ispod 0,50% primenom principa osnovne strategije i korišćenjem solidnog odabira igara.

Iako većina posetilaca kazina veruje da su prilično upoznati sa igranjem blekdžek-a, igra još uvek ima nekoliko tajni kojih je svestan samo mali deo baze igrača.

Lista od tri pravila i tehnike za blek džek kojih većina igrača nije svesna može vam pomoći da uđete u ovo ekskluzivno znanje.

 

U nekoliko slučajeva, odustajanje od ruke ima matematički smisao

 

Kada dilerova up karta pokaže keca ili 10-vrednost u američkom obliku blek džek-a koji nudi većina kazina u zemlji, diler će skenirati svoju “dole” kartu da proveri da li ima blekdžek.

Diler će zatim sačekati kratko pre nego što završi ruku, dajući igračima priliku da se predaju, sve dok ne pokažu prirodni blek džek. Ako niste upoznati sa pravilom predaje ili nikada niste čuli za jedinstveni potez, evo kratkog pregleda.Na osnovu njihove ukupne i dilerove karte, igraču se povremeno može dati loša ruka. Da vidite na šta mislim, zamislite da imate nešto poput tvrdih 15 protiv dilerovih 9, ili tvrdih 16 protiv 10. U ovim nepovoljnim situacijama uvek postoji osnovna strategija usklađena sa igrom, ali čak i kada je izvršite, gubićete mnogo češće nego ne.Igrači u ovakvim nesigurnim situacijama imaju opciju da usmeno kažu dileru da bi radije da se predaju. Kada odustanete od ruke, to radite odmah, odustajući od svake nade da ćete dobiti u zamenu za vraćanje polovine svoje opklade. Ulagač od 10 dolara koji želi da se odmah preda stavlja 5 dolara u bankovni fond kazina, ali zadržava 5 dolara koje bi najverovatnije izgubili.

Mnogi igrači blackjack-a se smeju igri predaje jer misle da je bolje rizikovati da diler uhapsi ili izvuče idealnu kartu nego da se potpuno napusti igra.I uglavnom su u pravu. Igra predaje daje igračima smanjeni projektovani povratak u svim osim četiri početna scenarija. Ali kada se te četiri konkretne situacije dogode, predaja je taktika koja može pomoći pametnim igračima da sačuvaju vredne bodove.Razmislite o primeru tvrdog 16* naspram dilera 10 iz ranije u ovom unosu.

Naravno, bez obzira na dilerovu kartu, uvek treba da podelite ovu ruku ako je vaša tvrda 16 sastavljena od 8-8. Kada ste u nedoumici, uvek ne zaboravite da podelite asove i osmice.

Možete ili pogoditi i nadati se da ćete izvući neuhvatljivu nisku kartu da biste poboljšali, ili biste mogli stajati i nadati se da će diler neočekivano propasti.

Alternativno, možete odustati i dobiti povrat od 50% vaše opklade.

 

Najveća prevara je Lucki Ladies Side Bet

 

Povratak od 3 prema 2 za dobijanje prirodnih 21 je dugo bio najveća isplata kojoj bi bilo koji igrač blekdžek mogao da teži.

Zbog korporativne intervencije u kazinu, premija je uglavnom smanjena na 6 do 5, ali savremeni igrači sada mogu da osvoje ogromnu isplatu od 1.000 prema 1 ili više kada su karte u njihovu korist.

Za tu ogromnu pobedu zaslužna je bočna opklada Lucki Ladies, relativno skorašnji izum koji je pionir dizajner stolnih igara Galaki Gaming. Igrači imaju za cilj da postignu različite kombinacije od 20 ukupnih rezultata nakon što daju dodatnu opkladu na prostor Lucki Ladies kako bi pobedili.”Džekpot” ruka, koja se isplaćuje po stopi od 1.000 prema 1 ili progresivni džekpot mačkica, sastoji se od dve kraljice srca i blek džek za dilera. Tabela isplata kao što je ova dovoljna je da naterate početnike u blekdžek da udvostruče svoju akciju, kladeći se $5 na osnovnu igru i $5 više na Lucki Ladies.Ali to znači katastrofu za vaš bankovni račun.Da biste dobro igrali blekdžek, nikada ne nasedajte na prevaru Lucki Ladies.

 

Igre sa jednim špilom umiru, ali su još uvek tu

 

Blackjack se tradicionalno igrao sa jednim špilom od 52 karte, ali moderna kazina često koriste više špilova koje kombinuju šest ili čak osam špilova da bi sprečile brojače karata.

Uprkos skoro nemogućnosti brojanja karata zbog više špilova, nekoliko klasičnih kazina u Gradu greha i dalje nudi blackjack sa jednim špilom.

 

Slični postovi:

Saveti za igranje pokera

Pre nego što isplanirate da provedete dan ili veče igrajući igre u kojima ulažete novac, prvo uvedite neke navike koje će vam pomoći da budete

Saveti za dobru blackjack igru

Kada igrate igru na sreću, jedno od najčešćih pitanja koje svaki igrač sebi postavlja jeste da li postoji dobitna strategija. Blackjack je igra u kojoj

Najpopularnije vrste pokera

Uprkos tome što je jedna od najigranijih kartaških igara na svetu, niko ne može definitivno da odredi odakle leže poreklo pokera. Poreklo igre neki istoričari